Witamy!
Forum dla profesjonalistów i entuzjastów systemu Odoo. Dyskusje, porady, opinie, komentarze.
Powiązanie dokumentów sprzedaży i zakupów
Witam
Jestem nowy w systemach CRM i ERP. Czy da się powiązać dokument sprzedaży i zakupu ?
Dla przykładu.
Kupiłem 10 kg marchewek po 1 zł za kg
Sprzedałem 10 kg marchewek po 1,30 zł za kg
Chciałbym powiązać dokument zakupu i sprzedaży tak abym mógł później zestawić sobie je i będę widział zysk na tej operacji.
Może to być w postaci raportów. Nawet nie chodzi o pojedynczą transakcję czy pojedynczy dokument. bardziej o zestawienia za dany okres czy też do danego projektu (projektem może być sprzedaż 1 tony marchewek do sieci sklepów)
W module księgowości menu "Entries" > "Journal Entries" Tam masz wszystkie dokumenty nie tylko faktury. Można pogrupować je po periodzie, okresie. Chcąc analizować faktury, a nie księgowania trzeba mieć na uwadze, że na liście podsumowuje nam wartości, jeżeli mamy faktury walutowe wyjdzie nam przekłamanie. Entries / księgowania zawsze są przeliczane na walutę danej firmy, w której jesteśmy zalogowani.
Twoja odpowiedź
Spróbuj dać znacząca odpowiedź. Jeśli chcesz wypowiedzieć się na temat pytania lub odpowiedzi, po prostu użyj narzędzia komentowania. Proszę pamiętać, że zawsze można zrewidować swoją odpowiedź - nie ma potrzeby odpowiadać na to samo pytanie dwa razy. Także prosimy, nie zapomnij zagłosować - to naprawdę pomaga wybrać najlepsze pytania i odpowiedzi!
Bądź na bieżąco
O tym forum
Narzędzia do pytań
Statystyki
Spytał/a: 30.03.2017, 12:24 |
Oglądano: 2955 razy |
Ostatnia aktualizacja: 12.04.2017, 09:10 |