Witamy!
Forum dla profesjonalistów i entuzjastów systemu Odoo. Dyskusje, porady, opinie, komentarze.
Wycena wybranego magazynu.
Mam dwa magazyny. Niestety dostępny raport "wycena magazynów" wykonywany jest jako jeden duży magazyn. Chciałbym móc wykonać raport dla poszczególnego magazynu. Czy to możliwe? Jakimś dodatkowym narzędziem? Byłbym wdzięczny za każdą pomoc.
Rozumiem jeden magazyn kilka stref. Posiadam magazyn a w nim dwie strefy A i B. Nie mam możliwości wykonania wyceny poszczególnych stref w menu Raportowanie (jest tylko wycena magazynów która łączy A i B w jeden magazyn). Odoo w wersji 12
Nie ma opcji grupowania po strefie.....jest niby opcja filtruj - strefa -zawiera ale co nie wpiszę to wyświetla wszystkie wyniki. Kiedy wchodzę w strefy magazynowe i wybieram konkretną strefę następnie -Akcja-Produkty to znowu widzę wszystko mimo że poszczególne produkty zostały przyjęte na inne strefy, co widać w menu -Dane główne-Produkty następnie wybieram produkt i klikam -Na stanie (z liczbą sztuk) i mam prawidłową strefę w której znajduje się produkt. Co może być przyczyną?
Odoo operuje nieco innymi pojęciami do inwentaryzcji i wyceny niż "magazyn". Tymi pojęciami są "strefy magazynowe". Każdy magazyn może mieć ich wiele, mogą to być także strefy zewnętrzne w stosunku do magazynu - np. towary znajdujące się w danej chwili w transporcie pomiędzy obydwoma magazynami. Z tego też powodu dokonuj filtrowania i wycen stref magazynowych a nie samych magazynów.
Twoja odpowiedź
Spróbuj dać znacząca odpowiedź. Jeśli chcesz wypowiedzieć się na temat pytania lub odpowiedzi, po prostu użyj narzędzia komentowania. Proszę pamiętać, że zawsze można zrewidować swoją odpowiedź - nie ma potrzeby odpowiadać na to samo pytanie dwa razy. Także prosimy, nie zapomnij zagłosować - to naprawdę pomaga wybrać najlepsze pytania i odpowiedzi!
Bądź na bieżąco
O tym forum
Narzędzia do pytań
Statystyki
Spytał/a: 05.08.2019, 10:52 |
Oglądano: 1393 razy |
Ostatnia aktualizacja: 05.08.2019, 12:26 |
Moæész zawsze utworzyć (w pasku wyszukiwania) filtr taki jaki ci będzie wygodny. Ewenetualnie pogrupować wyniki zgodnie ze swymi oczekiwaniami.