Witamy!

Forum dla profesjonalistów i entuzjastów systemu Odoo. Dyskusje, porady, opinie, komentarze.

0

Różne jednostki materiałów.

przez
Tomasz Knura
na 03.12.2016, 20:07 2872 odsłony

Witam

W firmie stosujemy bardzo prosty system.

Otóż kupujemy pręty. Kupuje się je w kg oraz na fakturze również są kg.

Natomiast technologiczne toczymy je na pewną długość. ze względów magazynowych wprowadzamy je w cm oraz obrabiamy i odejmujemy materiał również w centymetrach.

W systemie Odoo nie mogę znaleźć takiej możliwości. Stosując różne jednostki można przeliczać je tylko w ramach tego samego typy miary np. kg -> g lub mm -> m.

Czy w tym systemie istniej jakoś przeliczać te jednostki. Obecnie testuję Odoo 10.

0
Tomasz Knura
na 04.12.2016, 18:32

Tyle to ja wiem.

Tylko że kupując pręt w kilogramach w narzędziu produkcja jako ilość zużytego materiału nie można podać 3 cm.

• Oflaguj

To najpierw z kg wyprodukuj sobie surowiec pośredni, w cm.

Janusz Stefaniak
na 04.12.2016, 18:59

0
Janusz Stefaniak
na 04.12.2016, 17:37

To co robicie to jest po prostu proces produkcyjny. W trakcie takich procesów postają nowe produkty, które mogą mieć całkiem inną jednotke miary. Skorzystaj zatem z modułu Produkcja.

• Oflaguj

Twoja odpowiedź

Spróbuj dać znacząca odpowiedź. Jeśli chcesz wypowiedzieć się na temat pytania lub odpowiedzi, po prostu użyj narzędzia komentowania. Proszę pamiętać, że zawsze można zrewidować swoją odpowiedź - nie ma potrzeby odpowiadać na to samo pytanie dwa razy. Także prosimy, nie zapomnij zagłosować - to naprawdę pomaga wybrać najlepsze pytania i odpowiedzi!

Bądź na bieżąco

O tym forum

Forum dla profesjonalistów i entuzjastów systemu Odoo. Dyskusje, porady, opinie, komentarze. Przeczytaj wytyczne

Narzędzia do pytań

4 obserwujący

Statystyki

Spytał/a: 03.12.2016, 20:07
Oglądano: 2872 razy
Ostatnia aktualizacja: 04.12.2016, 18:32