Witamy!
Forum dla profesjonalistów i entuzjastów systemu Odoo. Dyskusje, porady, opinie, komentarze.
Produkcja
Mam produkt który składa się z różnej konfiguracji podproduktów.
Podprodukty z materiałów kupowanych.
teraz wrzucając Produkt do produkcji nie są sciagane z magazynu materiały z których są wykonane podprodukty ... tylko sciagane są podprodukty.
Jaka jest filozofia w odoo czy produkt nie moze się skladac w zestawieniu materiałowym z wstepnie przetworzonych juz ( skonstruowanych czesci ? )
Tak, jest to możliwe. Jeśli odpowiednio zdefiniujesz reguły uzupełniania zapasów, Odoo samo wygeneruje wszelkie zamówienia produkcji i zamówienia zakupu. Zrobi to niezaleznie od tego na którym etapie użyty będzie półprodukt, gdy reguła uzupełniania zapasów zadziała w stosunku do niego, zamówienie produkcji na półprodukt zostanie utworzone i przydzielone/zarezerwowane do niego zostaną materiały.
fakt zagadał mnie ktos i się wysłało ...
chodzi mi o to czy odoo sciągnie z magazynu materiały z których są zrobione półprodukty ...
nie daje do produkcji półproduktu tylko produkt zawierający półprodukty a te sa skolei zrobione z materiałów ... taka kaskada i mieszanina częsci
czy jest mozliwe zeby oddo przeanalizowało kaskadowe zestawienia materiałowe i samo powrzucało do produkcji to co jest zawarte w w kilkuwarstwowej hierarchi produktu finalnego
czy raczej trzeba spłaszczyc produkt do jednego zestawienia materiałowego dla produktu i nie uzywac zagnieżdżania zestawien materiałowych
Twoja odpowiedź
Spróbuj dać znacząca odpowiedź. Jeśli chcesz wypowiedzieć się na temat pytania lub odpowiedzi, po prostu użyj narzędzia komentowania. Proszę pamiętać, że zawsze można zrewidować swoją odpowiedź - nie ma potrzeby odpowiadać na to samo pytanie dwa razy. Także prosimy, nie zapomnij zagłosować - to naprawdę pomaga wybrać najlepsze pytania i odpowiedzi!
Bądź na bieżąco
O tym forum
Narzędzia do pytań
Statystyki
Spytał/a: 04.05.2016, 13:25 |
Oglądano: 3896 razy |
Ostatnia aktualizacja: 04.05.2016, 15:47 |
Chyba niezbyt jasno zadałeś to pytanie. Przecież sam piszesz, że ściągane są podprodukty a następnie pytasz czy można takich użyć w zestawieniu?