Witamy!
Forum dla profesjonalistów i entuzjastów systemu Odoo. Dyskusje, porady, opinie, komentarze.
OpenOffice Report Designer błąd podczas pobierania pluginu
Witam,
Może ktoś się spotkał już z takim problemem. Mam zainstalowany moduł OpenOffice Report Designer i podczas proby pobrania pluginu do openoffice wywala mi blad 404 strona nie zostala znaleziona.
Ewentualnie może ktoś mi podpowie jak zmodyfikować w inny sposob wyglad faktury tak, aby:
była data sprzedaży (date faktury juz sobie ustawilem)
wrzucone pole pod logiem z napisem sprzedawca
przed nazwa nabywcy napis nabywca
na fakturze wyszczególnione pozycje wg numerow a nie poprostu wypisane
miejsce do podpisu odbiorcy i wystawiajacego
Hej Vandrad, Jeśli faktura wystawiana jest w dniu sprzedaży wystarczy dodać w odpowiednim miejscu (o ile takie pole nie znajduje się już na fakturze). Co do etykiety to możęsz ją ustawić dla pól jak sobie chcesz, wystarczy dodać string="twoja etykieta" lub odpowiednio tworząc , możesz uczynić to edytując formularz "report invoice" o ile dobrze pamiętam. Zmodyfikować możesz wszystko pod swoje wymagania. Musisz jednak pamiętać, że są pewne ograniczenia, na przykład nie możesz wielokrotnie użyć tego samego pola ponieważ odoo pokaże wartości tylko w ostatnim z nich (widoki), nie dotyczy to raportów Q-Web, w nich można ;) Poprawcie mnie jeśli się mylę :) Jeśli natomiast potrzebujesz jakieś specjalne pole, możesz je poprostu dodać (w trybie Developerskim) i umieścić w widoku lub na raporcie faktury w miejscu w którym chcesz to mieć.
Twoja odpowiedź
Spróbuj dać znacząca odpowiedź. Jeśli chcesz wypowiedzieć się na temat pytania lub odpowiedzi, po prostu użyj narzędzia komentowania. Proszę pamiętać, że zawsze można zrewidować swoją odpowiedź - nie ma potrzeby odpowiadać na to samo pytanie dwa razy. Także prosimy, nie zapomnij zagłosować - to naprawdę pomaga wybrać najlepsze pytania i odpowiedzi!
Bądź na bieżąco
O tym forum
Narzędzia do pytań
Statystyki
Spytał/a: 04.05.2016, 06:27 |
Oglądano: 2614 razy |
Ostatnia aktualizacja: 06.05.2016, 09:11 |
To jest moduł przestarzały. Jaką masz wersję systemu?