Witamy!

Forum dla profesjonalistów i entuzjastów systemu Odoo. Dyskusje, porady, opinie, komentarze.

0

Nowy moduł - nowe problemy [Zamknięte]

przez
Dr.One
na 15.04.2015, 11:02 1468 odsłony

- Pytanie został zamknięty z powodu: niezwiązane z tematem lub nieaktualne

przez
Dr.One
na 16.04.2015 21:14:00

Nie dostrzegałem problemu do chwili przeprowadzenia testów jako zwykły użytkownik. Otóż jako administrator mając dostęp do praktycznie wszystkiego mogę dodawać  zmieniać itd, W chwili zalogowania jako zwykły użytkownik próba użycia któregokolwiek z dodanych elementów (product.brand, product.series itd) pojawia się błąd:

"AccessError
Sorry, you are not allowed to access this document. Please contact your system administrator if you think this is an error.
(Document model: product.casesize)"

Jak ustawić prawa dla modelu który utworzyłem ?

Domyślam się, że koniecznym jest ustawienie np w pliku csv nie wiem jednak jeszcze co powinienem i jak powinienem ustawić.

0

Dariusz Żbikowski

--Dariusz Żbikowski--

1280
| 4 3 3
LODZ, Polska
--Dariusz Żbikowski--
Dariusz Żbikowski
na 15.04.2015, 11:16

W swoim module, w katalogu security utwórz plik ir.model.access.csv i do niego wpisz stosowne uprawnienia - patrz przyklady w innych modułach.

• Oflaguj

Tak własnie robię, trochę się zdziwiłem po przelogowaniu na zwykłego użytkownika : kiedy zobaczylem piekny komunikat na ekranie :) Z drugiej strony to oczywiste, ponieważ jednak cały czas bawiłem się jako admin nie zauważyłem problemu dopóki nie wyszedłem poza model product_template :) Ale już walczę i zdam relację :)

Dr.One
na 15.04.2015, 11:19

A jak powinien być podłaczony ten plik csv ? w __openerp__.py jako "data': ['ir.model.access.csv'], ?

Dr.One
na 15.04.2015, 11:38

Wprowadzilem na próbę ustawienia dla 2 modeli, dziala więc jestesmy w domu :)

Dr.One
na 15.04.2015, 13:11

Bądź na bieżąco

O tym forum

Forum dla profesjonalistów i entuzjastów systemu Odoo. Dyskusje, porady, opinie, komentarze. Przeczytaj wytyczne

Narzędzia do pytań

3 obserwujący

Statystyki

Spytał/a: 15.04.2015, 11:02
Oglądano: 1468 razy
Ostatnia aktualizacja: 16.04.2015, 21:14