Witamy!

Forum dla profesjonalistów i entuzjastów systemu Odoo. Dyskusje, porady, opinie, komentarze.

0

Jak spowodować, że maile od klientów tworzą issues?

przez
Spero
na 08.12.2016, 19:11 3239 odsłony

Witam,

skonfigurowałem serwer poczty przychodzącej i wychodzącej ale ni eiwem jak spowodować aby mail wysłany na adres np: pomoc@moje_odoo.pl tworzył zgłoszenia / issues w odoo. Coś takiego aby klienci mogli przesyłać pytania i zgłoszenia. 

Czy jest taka możliwość?

pozdrawiam,

Piotr

0

Dariusz Żbikowski

--Dariusz Żbikowski--

1280
| 4 3 3
LODZ, Polska
--Dariusz Żbikowski--
Dariusz Żbikowski
na 17.12.2016, 16:35

W ustawieniach serwera poczty przychodzącej masz coś takiego jak "Akcje do wykonania na wiadomościach przychodzących", przetestuj sobie.

• Oflaguj

Dziękuję, to już zobaczyem podczas konfiguracji konta odbiorczego. Jedyną możliwą akcję do wyboru jaką widzę tam to jest " Problem w projekcie". Dla drugiej opcji - "Akcja serwera" nie widzę nic. Po takich ustawieniach nadal nie widzę aby pojawiały się jakiekolwiek problemy w systemie.

Spero
na 18.12.2016, 08:59

0
Janusz Stefaniak
na 08.12.2016, 20:38

Tak, jest taka możliwość. Zainstaluj moduł Issues i skonfiguruj go - w menu ustawień głownych, w podmenu Projekty, masz pole "Twórz problemy z konta poczty przychodzącej" - zaznacz je.

• Oflaguj

A wiesz może jak to zrobić w odoo 10? tam nie mamosobnej konfiguracji modułu issues?

Spero
na 17.12.2016, 08:33

0
Spero
na 09.12.2016, 11:35

Dziękuję Janusz, 

Mam Odoo10. W aplikachach nie widzę wogóle modułu "issues" Mam zainstalowane projekty i "Issue tracking". W ustawieniach nie mam wogóle działu :projekt.?? 

• Oflaguj

Twoja odpowiedź

Spróbuj dać znacząca odpowiedź. Jeśli chcesz wypowiedzieć się na temat pytania lub odpowiedzi, po prostu użyj narzędzia komentowania. Proszę pamiętać, że zawsze można zrewidować swoją odpowiedź - nie ma potrzeby odpowiadać na to samo pytanie dwa razy. Także prosimy, nie zapomnij zagłosować - to naprawdę pomaga wybrać najlepsze pytania i odpowiedzi!

Bądź na bieżąco

O tym forum

Forum dla profesjonalistów i entuzjastów systemu Odoo. Dyskusje, porady, opinie, komentarze. Przeczytaj wytyczne

Narzędzia do pytań

4 obserwujący

Statystyki

Spytał/a: 08.12.2016, 19:11
Oglądano: 3239 razy
Ostatnia aktualizacja: 17.12.2016, 16:35