Witamy!
Forum dla profesjonalistów i entuzjastów systemu Odoo. Dyskusje, porady, opinie, komentarze.
Jak dodać pole z innego modelu [Zamknięte]
- Pytanie został zamknięty z powodu: niezwiązane z tematem lub nieaktualne
przezW przypadku pól many2one jak dodać z innego modelu żeby podczas odczytu rekordu była wyświetlana jego wartość a nie lista?
Znalazłem moduł który teoretycznie pozwala na pokazanie list rozwijanych w widoku tree, może to mi wystarczy :)
Wtedy po wyszukaniu interesujących mnie produktów zanim rozpocznę generowania raportu zmienię wartości w polu lokalizacja i wygeneruje raport :)
Product jako taki nie posiada bezpośrednio informacji na temat lokalizacji która dostępna jest w modelu 'Stock'. Kiedy dodaje pole many2one mogę dodać lokalizację ale nie będzie ona dynamicznie zmieniana. Chodzi mi o pokazywanie w widoku tree lokalizacji w której znajduje się produkt ;)
Na ten temat pisaliśmy już wielokrotnie, produkt może mieć wiele lokalizacji, zatem pokazanie ich wszystkich na liście nie jest możliwe.
To już wiemy :) Mam jednak pewną myśl, spróbuję i opowiem ;) Będzie to lista produktów z mozliwością wyboru lokalizacji spośród wielu dostepnych. Chociażby po to, żeby moje ludziki mogły decydować skąd zabierać (oczywiście tylko pokazać, bez możliwości wykonywania 'stock_move') albo jedynie gdzie się znajduje. .... I zrobię to .... jak kilka 'niemożliwych' do tej pory. Co prawda z pomocą .... Wishnu .... ale zawsze :):):)
Inna sprawa, że problem wielu lokalizacji zależy od organizacji magazynów i okazać sie może, że w pewnych wypadkach zupełnie bez klopotu można to zrobić bo .... jeden produkt - jedna lokalizacja :) ale to wyjątkowa sytuacja.
Kiedyś też myślałem, że trzeba trzymać się pewnych niezmiennych zasad. Życie jednak pokazało, że to co dla mnie jest nienormalne bądź niemożliwe dla innych jest oczywiste. Dlatego pytam o różne rozwiązania które Wam wydawać się mogą 'dziwne' :) Ja tylko staram się spełniać oczekiwania tych 'innych' :) Do nich nie dociera w żaden sposób, że czegoś nie można zrobić albo, że to wbrew logice, czy zasadom. Oni poprostu chcą tak i '.'. :)
Bądź na bieżąco
O tym forum
Narzędzia do pytań
Statystyki
Spytał/a: 15.09.2015, 06:59 |
Oglądano: 843 razy |
Ostatnia aktualizacja: 15.09.2015, 09:59 |
Niestety nie rozumiem twoich oczekiwań.