Witamy!

Forum dla profesjonalistów i entuzjastów systemu Odoo. Dyskusje, porady, opinie, komentarze.

0

Jak dodać pole z innego modelu [Zamknięte]

przez
Dr.One
na 15.09.2015, 06:59 843 odsłony

- Pytanie został zamknięty z powodu: niezwiązane z tematem lub nieaktualne

przez
Dr.One
na 22.09.2015 08:26:49

W  przypadku pól many2one jak dodać z innego modelu żeby podczas odczytu rekordu była wyświetlana jego wartość a nie lista?

Znalazłem moduł który teoretycznie pozwala na pokazanie list rozwijanych w widoku tree, może to mi wystarczy :)

Wtedy po wyszukaniu interesujących mnie produktów zanim rozpocznę generowania raportu zmienię wartości w polu lokalizacja i wygeneruje raport :)

Niestety nie rozumiem twoich oczekiwań.

Dariusz Żbikowski
na 15.09.2015, 07:37

Product jako taki nie posiada bezpośrednio informacji na temat lokalizacji która dostępna jest w modelu 'Stock'. Kiedy dodaje pole many2one mogę dodać lokalizację ale nie będzie ona dynamicznie zmieniana. Chodzi mi o pokazywanie w widoku tree lokalizacji w której znajduje się produkt ;)

Dr.One
na 15.09.2015, 08:01

Na ten temat pisaliśmy już wielokrotnie, produkt może mieć wiele lokalizacji, zatem pokazanie ich wszystkich na liście nie jest możliwe.

Dariusz Żbikowski
na 15.09.2015, 08:05

To już wiemy :) Mam jednak pewną myśl, spróbuję i opowiem ;) Będzie to lista produktów z mozliwością wyboru lokalizacji spośród wielu dostepnych. Chociażby po to, żeby moje ludziki mogły decydować skąd zabierać (oczywiście tylko pokazać, bez możliwości wykonywania 'stock_move') albo jedynie gdzie się znajduje. .... I zrobię to .... jak kilka 'niemożliwych' do tej pory. Co prawda z pomocą .... Wishnu .... ale zawsze :):):)

Dr.One
na 15.09.2015, 08:25

Inna sprawa, że problem wielu lokalizacji zależy od organizacji magazynów i okazać sie może, że w pewnych wypadkach zupełnie bez klopotu można to zrobić bo .... jeden produkt - jedna lokalizacja :) ale to wyjątkowa sytuacja.

Dr.One
na 15.09.2015, 08:27

Kiedyś też myślałem, że trzeba trzymać się pewnych niezmiennych zasad. Życie jednak pokazało, że to co dla mnie jest nienormalne bądź niemożliwe dla innych jest oczywiste. Dlatego pytam o różne rozwiązania które Wam wydawać się mogą 'dziwne' :) Ja tylko staram się spełniać oczekiwania tych 'innych' :) Do nich nie dociera w żaden sposób, że czegoś nie można zrobić albo, że to wbrew logice, czy zasadom. Oni poprostu chcą tak i '.'. :)

Dr.One
na 15.09.2015, 08:32

Bądź na bieżąco

O tym forum

Forum dla profesjonalistów i entuzjastów systemu Odoo. Dyskusje, porady, opinie, komentarze. Przeczytaj wytyczne

Narzędzia do pytań

3 obserwujący

Statystyki

Spytał/a: 15.09.2015, 06:59
Oglądano: 843 razy
Ostatnia aktualizacja: 15.09.2015, 09:59