Witamy!

Forum dla profesjonalistów i entuzjastów systemu Odoo. Dyskusje, porady, opinie, komentarze.

0

Częste problemy z serwerem Odoo.co.pl [Zamknięte]

przez
Dr.One
na 04.07.2015, 21:10 1490 odsłony

- Pytanie został zamknięty z powodu: niezwiązane z tematem lub nieaktualne

przez
Dr.One
na 22.09.2015 09:30:20

Panowie, dość często pojawiają się problemy z serwerem. Czy to dlatego że na nim pracujecie, modyfikujecie moduły, zmieniacie kod ?
Wielokrotnie spotkałem się z "Server error" zwykle 500 albo 503.

Bardzo niestabilne to to. U mnie odkąd zacząłem patrzeć co robię nie mam problemu. i wywrotki systemu już mi się nie zdarzają. Nie podejrzewam Was o to ale martwi mnie, dlaczego tak często się to zdarza.

Wolałbym, żeby mój serwer się nie położył ot tak bo właśnie szykuję się na urlop .... Co prawda odpukać ostatnio nie zauważyłem najdrobniejszych problemów ale wolę dmuchac na zimne. Dlatego pytam co jest powodem że tak często Wasz ma problemy.

0
Dr.One
na 06.07.2015, 08:40

Tak też sądziłem, że to Wy rozrabiacie łobuzy :)
Osobiście używam 3 maszyn Dell Poweredge 4xXeonQuad 2.8, 64GB i 5TB każdy (nie są najnowsze co prawda ale bardzo stabilne i nie mam żadnych problemów, system to Ubuntu Server x64 - na tym działa mi wszystko czego potrzebuję bez specjalnego siłowania się. Oczywiście nie tylko dla Odoo ale także dla wielu innych programów używanych w firmie).

Szkoda tylko, że obecny postgresql nie potrafi wykorzystać pełnych mozliwości wielordzeniowych platform i przy dużych ilościach danych potrafi się nieco "zamulić". Obiecali jednak, że kolejna wersja będzie już  potrafiła wykorzystywać wszystkie dostępne rdzenie.

Chyba, że o czymś nie wiem, może jakaś już jest dostępna(?).

• Oflaguj

0

Dariusz Żbikowski

--Dariusz Żbikowski--

1280
| 4 3 3
LODZ, Polska
--Dariusz Żbikowski--
Dariusz Żbikowski
na 05.07.2015, 17:59

Ma to związek z naszymi eksperymentami. Sam server Odoo jest mym zdaniem bradzo stabilnym rozwiązaniem, o ile nie rozrabia sam server.

• Oflaguj

Bądź na bieżąco

O tym forum

Forum dla profesjonalistów i entuzjastów systemu Odoo. Dyskusje, porady, opinie, komentarze. Przeczytaj wytyczne

Narzędzia do pytań

3 obserwujący

Statystyki

Spytał/a: 04.07.2015, 21:10
Oglądano: 1490 razy
Ostatnia aktualizacja: 06.07.2015, 08:40